Zwanger en rugpijn: chiropractor ervaringen van Laura

Als je zwanger bent, kun je gewoon doorgaan met chiropractische behandelingen. Bovendien kan de chiropractor verlichting brengen bij de klachten die ontstaan tijdens de zwangerschap. Zo ook Laura: “Het was fijn om tijdens mijn zwangerschap door te gaan met de behandelingen, want er wordt op dat moment veel van je lichaam gevraagd.”

Laura had een aantal jaar geleden veel last van haar rug en kwam bij ChiroPlus terecht. Daar werd een duidelijk behandelplan opgesteld en al na een paar behandelingen was er verbetering. Inmiddels is ze zo goed als klachtenvrij.

Positieve uitwerking chiropractie
Tijdens haar zwangerschap konden de chiropractische behandelingen gewoon doorgaan. Laura: “De behandelingen hebben zeker een positieve uitwerking gehad op mijn zwangerschap. Ik had nagenoeg geen lichamelijke klachten. Aan het einde van mijn zwangerschap begon ik mijn bekken wat te voelen, daar ben ik een aantal keren extra voor behandeld. De klachten waren daarna snel over.”

Laura raadt het dan ook aan om gewoon naar de chiropractor te gaan tijdens je zwangerschap. “Er wordt op dat moment veel van je lichaam gevraagd. Ik zou het zeker aanraden bij andere zwangere vrouwen!”

Meer weten over klachten tijdens zwangerschap? Lees hier onze blog over bekkeninstabiliteit.

Terug naar het overzicht