Hoofdpijn

Chiropractor hoofdpijn

Heb je last van hoofdpijn? Daar kan de chiropractor iets aan doen. Maar liefst 20% van de Nederlanders heeft wekelijks hoofdpijnklachten. Hoofdpijn kan jouw dagelijks leven flink beïnvloeden. Blijf er niet mee rondlopen, de chiropractor kan een oplossing bieden voor jouw hoofdpijn.

Verstoringen in de wervelkolom

Hoofdpijn is een veelvoorkomende klacht, iedereen heeft er wel eens last van. Toch is het een klacht die serieus genomen moet worden, zeker wanneer je regelmatig of langdurig last hebt. Er zijn veel verschillende soorten hoofdpijn, met verschillende oorzaken. Veel van deze oorzaken zijn terug te vinden in de gewrichten of spieren van de nek en schedelrand.

Hoofdpijn vanuit de nek

In gewrichten en spieren kunnen blokkades ontstaan waardoor de wervels niet goed kunnen functioneren. Dit zorgt voor irritatie van de zenuwen in de nek en voor spanning in de nekspieren. Deze spanning kan zorgen voor hoofdpijn vanuit de nek, spanningshoofdpijn of migraine.

Chiropractor hoofdpijn

De chiropractor onderzoekt de oorzaak van de hoofdpijnklachten en stelt op basis daarvan een behandeling vast. Wanneer er inderdaad problemen zijn in de gewrichten die leiden tot irritatie in de zenuwen en hoofdpijn vanuit de nek, gaat de chiropractor aan de slag. Met kleine manipulaties en correcties verbetert de chiropractor het functioneren van de wervels.

Andere oorzaken hoofdpijn en chiropractor

Niet alle hoofdpijn ontstaat in de wervelkolom. Voeding, dagelijkse houding en stress kunnen ook een rol spelen in de oorzaak van jouw hoofdpijn. Wanneer er geen aanwijzingen in de wervelkolom te vinden zijn, geeft de chiropractor hierin ondersteunend advies.

Ik wil een afspraak maken