Rugpijn

Rugpijn chiropractor

Rugpijn is een veelvoorkomende klacht. Veel mensen hebben last van de onderrug, maar rugpijn kan ook hoger in de rug tussen de schouderbladen zitten. In veel gevallen belemmert rugpijn niet alleen tijdens het sporten, maar stoort het ook tijdens je werk en heeft het zelfs invloed op je nachtrust.

De rugpijn chiropractor kan met de juiste behandeling jouw rugklachten verminderen. De chiropractoren van ChiroPlus hebben al veel resultaten behaald.

Afspraak maken met rugpijn chiropractor

Oorzaken rugpijn

De chiropractoren bij ChiroPlus zijn academisch opgeleid en hebben jarenlange ervaring in de behandeling van diverse oorzaken van rugpijn. Een deel van de rugklachten die we tegenkomen in de praktijk zijn veroorzaakt door een acute blessure tijdens een val of tijdens het sporten. Maar ook pijn als gevolg van een slechte houding, verkeerd bewegen of overbelasting komt vaak voor.

Beknelde zenuw rug

Soms is er sprake van een beknelde zenuw in de rug, waardoor je uitstraling van de pijn naar bijvoorbeeld je bil, armen of been voelt. Het kan zijn dat de uitstraling van de pijn vervelender is dan de beknelde zenuw zelf. Ook kun je een tinteling of dof gevoel in je voeten en handen ervaren. De rugpijn chiropractor is bekend met deze klachten en kan je er mee helpen.

Rugpijn uitingen

Rugpijn kent verschillende vormen. Een van de bekendere vormen is een hernia, een uitstulping van een tussenwervelschijf. Deze uitstulping kan bijvoorbeeld extra druk uitvoeren op een zenuw, waardoor je pijn ervaart. Verkrampte spieren kunnen ook het probleem zijn, zoals bij spit. Vaak ontstaat dit door overbelasting en een bepaalde beweging.

Daarnaast zien we ook regelmatig gevallen van artrose, waarbij er slijtage optreedt in het kraakbeen. De chiropractoren van ChiroPlus hebben ook ervaring met andere vormen van rugpijn zoals bekkeninstabiliteit, ischias en scoliose.