Hernia

Hernia chiropractor en nekhernia chiropractor

Een hernia is een uitstulping van een tussenwervelschijf. Deze tussenwervelschijf drukt tegen een zenuw, waardoor deze bekneld raakt en pijn veroorzaakt. Een hernia ontstaat in de nek of in de onderrug en kan veel klachten geven.

De chiropractor heeft speciale behandelmethodes, die we aanpassen aan de vorm van jouw hernia. De behandeling past dus bij jouw specifieke situatie. Wanneer jouw hernia acuut en zeer pijnlijk is, passen we de behandeling hierop aan.

Hernia en uitstraling

Een hernia of nekhernia zorgt voor heftige rugpijn, maar geeft vaak nog ergere pijn in (een van) de benen of armen. Dit is de uitstralingspijn van een hernia. Ook treedt er soms een dof gevoel of tintelingen in (een van) de armen of benen op. Ook kunnen er krachtverlies en uitvalsverschijnselen in de spieren ontstaan.

Acute hernia of chronische rugklachten

De chiropractoren van ChiroPlus behandelen acute hernia’s, maar ook de chronische rugklachten die ontstaan zijn door een hernia in het verleden. De chiropractoren van ChiroPlus zijn universitair opgeleid, voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen en zijn geregistreerd bij het NCA. Jouw rugklachten zijn bij ons in goede handen.

Wanneer is bij een hernia een chiropractor niet voldoende?

Hernia’s kunnen zonder operatie herstellen met een hernia chiropractor-behandeling. In sommige gevallen is een operatie noodzakelijk, dat hangt af van jouw persoonlijke situatie en de ernst van de hernia. Belangrijk: wanneer je problemen krijgt met de controle van je blaas of stoelgang, neem dan met spoed contact op met de huisarts.