Spit behandeling

Spit behandeling

Je maakt een bepaalde beweging en een heftige pijn schiet vervolgens door je onderrug. Deze acute pijn staat ook bekend als spit. Een spit behandeling is essentieel: wanneer je je klachten niet serieus neemt, kunnen er chronische klachten ontstaan.

Spit kan ontstaan tijdens alledaagse bewegingen doordat je je rug hebt overbelast door in een verkeerde houding te slapen of door een verkeerde houding aan te nemen tijdens bijvoorbeeld het tuinieren. Ook door sportblessures of ongelukken kan spit ontstaan. Het is een veel voorkomende en vervelende klacht.

Spit symptomen

Het gaat bij spit om een acute pijn die in je rug schiet. De pijn begint in de lage rug en kan vervolgens uitstralen naar de benen of de billen. De rug kan vermoeid aanvoelen en om de pijn te vermijden gaan mensen vaak scheef staan. Ook is er vaak een verstijfd gevoel rondom de lage rug waardoor langdurig zitten pijnlijk is.

Spit oorzaken

De reden dat iemand spit krijgt, is vaak afhankelijk van meerdere factoren. De meest voorkomende oorzaken van spit zijn:

  • Overbelasting van de rug (bijvoorbeeld tijdens werk, autorijden of inspanning).
  • Het langdurig verkeerd bewegen van de rug.
  • Een plotselinge beweging.
  • Stress.
  • Slechte lichamelijke conditie.
  • Aanwezigheid van een hernia.

Spit wordt veroorzaakt door geïrriteerde gewrichten in de wervelkolom of het bekken. De gewrichtsketen in de lage rug kan hierdoor niet meer goed samenwerken. Er ontstaat vervolgens een verkramping van de rugspieren: dit is de pijn die je ervaart wanneer het in je rug schiet.

Spit chiropractor

Het is belangrijk om niet met je klachten rond te blijven lopen. Neem contact op voor een spit behandeling voordat je klachten verergeren. Dit kan vanaf het eerste moment dat je de klachten ervaart.

Bij ChiroPlus kijken we eerst naar de onderliggende oorzaak, dit is van belang voor een goede behandeling. De chiropractoren in de praktijk hebben speciale behandelmethoden, vaak voel je na één of twee behandelingen al minder pijn. Ook in acute en zeer pijnlijke gevallen is spit behandeling mogelijk, we passen de behandeling aan op jouw situatie en zorgen dat je zo snel mogelijk van de pijn af bent.

De acute pijn is vaak binnen een paar dagen weg, maar dat betekent niet dat het probleem opgelost is. Doordat de chiropractoren naar de onderliggende oorzaak kijken, wordt het probleem ook op de lange termijn opgelost en voorkom je chronische rugklachten.

Op zoek naar een spit behandeling? Maak een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.