Bekkeninstabiliteit

Bekkeninstabiliteit chiropractor

Bekkeninstabiliteit ontstaat tijdens of na de zwangerschap. Een bekkeninstabiliteit chiropractor-behandeling is een speciale behandeling en is veilig voor jou en je ongeboren kind. De chiropractoren van ChiroPlus zijn universitair opgeleid en hebben veel ervaring met zwangerschap en chiropractie.

Ontstaan bekkeninstabiliteit

Rond de twintigste week van de zwangerschap treden er hormonale veranderingen op die de gewrichtsbanden weker en rekbaarder maken. In sommige gevallen zorgt dit voor:

  • Pijn rond het schaambeen
  • Pijn in de onderrug
  • Pijn rond het stuitje

De pijn wordt veroorzaakt door de te grote soepelheid van de gewrichten en banden, waardoor de spieren rond het bekken overbelast worden.

Rugpijn zwanger

De chiropractor van ChiroPlus doet eerst een zorgvuldig en uitgebreid onderzoek om de oorzaak van de pijn te achterhalen. De pijn kan worden veroorzaakt door een instabiel bekken, maar er kan ook sprake zijn van een fixatie of blokkade in het bekken.

Behandeling bekkeninstabiliteit chiropractor

Het is mogelijk om je in alle fasen van de zwangerschap te behandelen, zelfs tot en met de uitgerekende datum. De behandeling van de klachten kan bijdragen aan een gezonde zwangerschap. Zo zorgt de chiropractor voor een symmetrische stand van het bekken, waardoor de baby optimaal de ruimte heeft om zichzelf te ontwikkelen.

Na de zwangerschap ben je niet gelijk van de pijn af, het herstel kan wat tijd in beslag nemen. Ook tijdens de herstelperiode kan de chiropractor ondersteunen en advies geven over bijvoorbeeld houding.

Bekkeninstabiliteit door andere oorzaken

In de meeste gevallen wordt bekkeninstabiliteit veroorzaakt door een zwangerschap. Klachten kunnen ook ontstaan door bijvoorbeeld een ongeluk. In dat geval kunnen mannen ook pijnklachten in het bekken ontwikkelen.