Chronische rugpijn

Chronische rugpijn

Heb je al langer dan drie maanden regelmatig last van terugkerende rugpijn? Heb je jouw levensstijl op de rugpijn aan moeten passen en zelfs je sport of hobby er voor op moeten geven? Heb je verschillende behandelmethodes geprobeerd, maar bracht het niet wat je ervan gehoopt had?

Wij onderzoeken patiënten zorgvuldig en uitgebreid om te ontdekken hoe we de pijn eventueel kunnen verlichten. Daarbij kijken we niet alleen naar het pijngebied, maar naar de hele wervelkolom. In sommige gevallen maken we bijvoorbeeld ook gebruik van röntgenfoto’s.

Behandelplan chronische rugpijn

Na het chiropractisch onderzoek bepalen we het behandelplan. Dit behandelplan focust op het verbeteren van je dagelijks functioneren. Wil je weten of wij iets voor je kunnen betekenen?

Chiropractor bij artrose

In sommige gevallen van chronische rugpijn is er sprake van artrose, dit staat ook wel bekend als slijtage. Bij artrose verlies je kraakbeen in de tussenwervelschijven. Er wordt vaak gezegd dat hier niets aan te doen is, maar dat is niet waar. Natuurlijk kunnen we de artrose niet terugdraaien, maar we kunnen wel de pijn en stijfheid sterk verminderen. Hierdoor wordt het proces vertraagd.

Scoliose chiropractor

Scoliose is een scheefgroei van de wervelkolom. Deze afwijking van de wervelkolom is ook wel bekend als een kromme rug en kan veel pijnklachten geven. Door middel van een chiropractie behandeling zorgen we dat de ruggenwervel zo goed mogelijk blijft functioneren.

Chronische rugpijn kan ook worden veroorzaakt door operaties, ongelukken, een hernia of fybromyalgie. In veel gevallen kan chiropractie een uitkomst bieden.