Isschias

Ischias chiropractor

Heb je last van een stekende, branderige of trillende pijn in de onderrug, je bil of je been? Dit zijn ischias symptomen. Net als een verminderde kracht in de spieren, verminderde reflex of spierkrampen. De ischias chiropractor kan uitkomst bieden voor jouw klachten!

Aanpak ischias chiropractor

Ischias is een vervelende pijn die vaak in de rug begint en via de bil doorloopt tot in de been. De pijn wordt veroorzaakt vanuit de wortels van de nervus ischiadicus, wat ook wel de heupzenuw, zitbeenzenuw of achterste beenzenuw wordt genoemd. Doordat deze zenuw door het hele lichaam loopt, kan er op verschillende plekken pijn worden veroorzaakt.

Je kunt de pijn herkennen aan een zeurende, trillende of prikkelende pijn. Bij de chiropractoren van ChiroPlus kun je terecht voor een behandeling ischias. Deze behandeling vermindert klachten en bevordert het herstel.

Ischias oorzaak

Ischias kan verschillende oorzaken hebben. De bekendste oorzaak is een hernia, maar ischias kan ook ontstaan door langdurige stress, een langdurige inactieve houding of door een verkeerde tiltechniek.

Het is belangrijk dat de ruggenwervels goed functioneren, anders kan er snel spanning op de wervels ontstaan. Die spanning zorgt voor druk op de zenuwbaan wat de kans op ischias kan vergroten. Een behandeling ischias neemt de spanning van de wervels.

Triggerpoints

Ook kunnen zogenaamde triggerpoints een rol spelen bij de pijn die je ervaart. Triggerpoints zijn spierspanning-punten die zorgen voor uitstralingsgebieden, waardoor er pijn ontstaat in dezelfde gebieden als bij ischias. Bij triggerpoints is er vaak sprake van een constante pijn in de bil en/of het been. De pijn kan erger worden bij het zitten, rechtop staan, wandelen en liggen op de pijnlijke zijde.

Behandeling ischias

Bij ChiroPlus kijken we eerst naar de oorzaak van jouw ischias. Het is belangrijk om te weten waar de pijn vandaan komt, voordat er wordt gestart met de behandeling. De chiropractoren bij ChiroPlus zijn opgeleid in het beoordelen en behandelen van deze oorzaken waardoor in veel gevallen de pijn snel sterk zal verminderen of zelfs geheel zal verdwijnen.

Herken jij de bovengenoemde klachten? Het is belangrijk om deze klachten serieus te nemen. Blijf er niet mee rondlopen, de ischias chiropractor kan een oplossing bieden.