Baby chiropractor

Baby chiropractor

Huilt jouw kind erg veel en heb je geen idee wat de oorzaak kan zijn? Of merk je dat je baby erg onrustig is? Het kan zijn dat tijdens de geboorte afwijkingen aan de wervelkolom zijn ontstaan. Het is daarom goed om je baby door de chiropractor na te laten kijken. Baby’s en kinderen van alle leeftijden kunnen worden behandeld door de chiropractor, de behandeling is veilig voor je kind.

Wanneer een baby chiropractor inschakelen?

De geboorte is een intens proces voor de moeder, maar ook voor de baby. Er kan druk op de kleine wervelkolom komen en het hoofdje kan worden gedwongen in allerlei houdingen. Vooral wanneer er sprake is van kunstverlossingen (zoals een bevalling met tang, vacuüm of een keizersnede), is er sneller kans op problemen in de nek van de baby.

Wanneer je baby veel huilt, problemen heeft met zuigen, overstrekt, vaak onrustig is of een voorkeurshouding aanneemt, kan het zijn dat je kind tijdens de geboorte een verschuiving aan de wervelkolom heeft opgelopen. De baby chiropractor behandelt jouw kind door middel van kleine correcties die zorgen voor de optimale groei en ontwikkeling van de wervelkolom en het zenuwstelsel van de baby.

Chiropractie bij kinderen

Ook wanneer de kinderen groter worden, kunnen ze problemen oplopen door een slechte houding, zware schooltassen of met vallen tijdens een spel of sport. We behandelen verschillende klachten van kinderen:

  • Rug- en/of nekpijn
  • hoofdpijn
  • schouderpijn
  • groeipijn
  • scoliose
  • slechte houding

De behandeling

De chiropractor controleert eerst de wervelkolom van je kind op blokkades. Wanneer er sprake is van een blokkade wordt er een gerichte behandeling gestart. Omdat de wervelkolom van kinderen en baby’s voor een groot gedeelte uit kraakbeen bestaat, wordt er tijdens de behandeling op een andere manier druk gezet. Deze druk kan je vergelijken met het zacht drukken op je oogbal zonder dat het vervelend wordt. Heel zacht en veilig dus. Een chiropractie behandeling bij kinderen helpt om de groei en ontwikkeling van de wervelkolom en van het zenuwstelsel te bevorderen.

Baby chiropractor is veilig

De chiropractische behandelingen voor baby’s en kinderen zijn geheel veilig en je kind mag direct vanaf de geboorte behandeld worden. Als er sprake is van een afwijking in de wervelkolom is het goed om er op tijd bij te zijn. De klachten van je kind kunnen dan op tijd worden gecorrigeerd en daardoor worden klachten op latere leeftijd voorkomen.

Daarnaast is het nooit verkeerd om je kind te laten nakijken door een chiropractor. De chiropractoren van ChiroPlus controleerden hun eigen kinderen ook kort na de geboorte. Misschien kom je er wel achter waarom je baby zo veel huilt of je krijgt de bevestiging dat alles goed zit rondom de kleine wervelkolom.

Benieuwd of chiropractie iets voor jouw kind of gezin kan betekenen? Maak vrijblijvend een kennismakingsgesprek met een van de chiropractoren bij ChiroPlus!