Werkwijze

Werkwijze

Ben je benieuwd wat chiropractie voor jou zou kunnen betekenen? Kom langs voor een geheel vrijblijvend kennismakingsgesprek. Zo leren wij jou en je klacht(en) beter kennen en krijgen wij een beter beeld van jouw persoonlijke situatie.

Tijdens het gesprek leer je onze praktijk en werkwijze kennen. Aan het einde van dit gesprek zullen we vaststellen of en wat ChiroPlus voor jou kan betekenen. Daarna kun je een afspraak maken voor het uitgebreide chiropractisch onderzoek.

Het chiropractisch onderzoek

Tijdens het chiropractisch onderzoek zal er een beter beeld ontstaan van jouw algehele gezondheid en de aard van je klachten. Voorafgaand aan het onderzoek ontvang je een vragenlijst die we tijdens het onderzoek bespreken. Het onderzoek duurt ongeveer 45 minuten en kan bestaan uit de volgende onderdelen:

  • Orthopedische testen
  • Neurologische testen
  • Chiropractische testen
  • Digitaal radiologisch onderzoek*

*Het kan zijn dat de chiropractor het noodzakelijk acht om de structuur van jouw wervelkolom in kaart te brengen. Dit gebeurt aan de hand van röntgenfoto’s. Deze röntgenfoto’s worden gemaakt door andere specialisten in het ziekenhuis.


Na het onderzoek zal er een afspraak gemaakt worden voor de uitleg van de resultaten en een eerste behandeling.

Uitleg behandelplan en eerste behandeling

Tijdens de vervolgafspraak na het chiropractisch onderzoek bespreken we de resultaten en stellen we jouw persoonlijke behandelplan op. Aan de hand van de uitkomsten van het chiropractisch onderzoek kunnen we de staat van je wervelkolom beoordelen en de onderliggende problemen identificeren. Vervolgens starten we gelijk met je eerste behandeling.

Vervolg

Wanneer de fundering van je lichaam (de wervelkolom) is hersteld, geven wij je persoonlijke adviezen om dit zo te houden. Zo zorgen we er samen voor dat jouw problemen niet terugkomen. Voorkomen is tenslotte beter dan genezen.