Bekkeninstabiliteit en zwanger? Onze chiropractor geeft tips

Bekkeninstabiliteit kan voor veel pijn zorgen als je zwanger bent. De klacht ontstaat vaak tijdens, maar ook na de zwangerschap. Chiropractie is effectief en veilig in het behandelen van rug- en bekkenproblemen tijdens en na de zwangerschap. Benieuwd hoe chiropractie je kan helpen bij deze klachten?

Vragen, of direct een afspraak maken?

Hoe ontstaat de pijn?
Rond de twintigste week van de zwangerschap treden er hormonale veranderingen op. De gewrichtsbanden worden dan erg soepel, wat kan zorgen voor pijn. Ook kunnen de spieren rond het bekken overbelast raken. Hierdoor zijn de spieren niet sterk genoeg om het bekken te stabiliseren. Negeer deze pijngrenzen niet! Anders is de kans groot dat de klachten zullen verergeren.

 

Wat zijn bekkeninstabiliteit symptomen?

  • Pijn rond het schaambeen
  • Pijn in de onderrug
  • Pijn rond het stuitje
  • Pijn bij het traplopen
  • Pijn en instabiliteit bij het staan op een been

 

De chiropractor kan helpen, dit is niet schadelijk voor je kindje

Je kunt in alle fases van de zwangerschap behandeld worden. Zelfs tot je uitgerekend bent! De chiropractor behandeling draagt bij aan een gezonde zwangerschap. Zo zorgt de chiropractor voor een symmetrische stand van het bekken. Hierdoor heeft de baby optimaal de ruimte om zichzelf te ontwikkelen.

De bekkeninstabiliteit chiropractor-behandeling is een speciale behandeling en is veilig voor jou en de baby. Onze chiropractoren zijn universitair opgeleid en hebben veel ervaring met zwangerschap en chiropractie. Hoeveel behandelingen nodig zijn, verschilt van persoon tot persoon.

 

De bekkeninstabiliteit behandeling
Allereerst doen wij een zorgvuldig en uitgebreid onderzoek om de oorzaak van de pijn te achterhalen. Ontstaat de pijn door instabiele bekken omdat de spieren niet sterk genoeg zijn? Of is er een blokkade of fixatie? Pas wanneer de chiropractor de oorzaak heeft vastgesteld volgt een behandelplan.

Voor het stabiliseren van het bekken voert de chiropractor chiropractische correcties uit rondom het bekken. Ook krijg je oefeningen mee naar huis. De chiropractor helpt je hierbij en zorgt ervoor dat je de juiste spierbalans rond het bekken krijgt.

 

Bekkeninstabiliteit zwangerschap oefeningen
Naast de behandeling geven we ook oefeningen mee voor thuis. Wij kijken dan samen met jou welke oefeningen het beste werken om de pijn te verminderen.

 

Bekkeninstabiliteit herstel
Na de zwangerschap ben je niet altijd van de pijn af, het herstel kan wat tijd in beslag nemen. Heb je vragen over chiropractie tijdens of na de zwangerschap? Laat het ons weten, wij helpen je graag verder.

Terug naar het overzicht