Wat te doen tegen hoofdpijn?

Wat te doen tegen hoofdpijn? Hoofdpijn kan je dagelijkse leven flink beïnvloeden. 20% van de Nederlanders heeft wekelijks hoofdpijnklachten. Blijf er niet mee rondlopen, de chiropractor kan je helpen!

 

Iedereen heeft weleens hoofdpijn, het is een veelvoorkomende klacht. En je moet het serieus nemen! Zeker wanneer je regelmatig of langdurig last hebt. Heb jij wekelijks last van hoofdpijn, en moet je vaker pijnstillers nemen? Of verandert je hoofdpijn patroon? Met chiropractie achterhalen we de oorzaak.

Hendrik-Jan Hop

“Ik heb nu minder hoofdpijn en een losser gevoel in mijn nek. Ik voel veel minder pijn dankzij mijn chiropractische behandelingen. Ook dagelijkse dingen als autorijden en tillen gaan nu gemakkelijker.”

Huub Rohof

“Cor had vanaf het begin vertrouwen dat de hoofdpijn te verhelpen was. De symptomen wezen naar een whiplash. Na de eerste weken waarin ik intensief werd behandeld, begonnen er dagen te komen dat ik geen hoofdpijn meer had. Dat gaf de burger moed en nieuwe energie! Elke dag hoofdpijn is namelijk doodvermoeiend. Week na week werd de situatie beter, met af en toe een lichte terugval. We zijn nu ruim een jaar na de eerste behandeling en ik kom de maand doorgaans zonder hoofdpijn door.“

Hoe ontstaat hoofdpijn?

Hoofdpijn heeft vaak door verschillende oorzaken. Vaak komt het door gewricht stoornissen van de nek, spierspanning en een slechte houding. Verandering van luchtdruk als gevolg van weersveranderingen en hormonale veranderingen kunnen ook triggers zijn van migraine.

Andere triggers van hoofdpijn die je zoveel mogelijk moet proberen te vermijden:

  • Stress
  • Alcohol, vooral rode wijn 
  • Maaltijden overslaan 
  • Dehydratie 
  • Hard, aanhoudend lawaai
  • Te weinig slaap 

Aan de hand van een uitgebreid intake en onderzoek kan de chiropractor erachter komen wat de oorzaak is van jouw hoofdpijn. Komt het door verstoringen in de gewrichten en spieren, of zijn er problemen met je houding? We geven tips om eventuele hoofdpijn triggers te voorkomen of vermijden. Wil je meer weten over onze werkwijze? Klik hier (https://www.chiroplus.nl/chiropractie/werkwijze/)

 

 

Terug naar het overzicht