Verschillende soorten hoofdpijn

Er zijn veel verschillende soorten hoofdpijn. We bespreken de meest voorkomende soorten hoofdpijn zodat jij kunt herkennen welke klachten je hebt.

 

  • Heb je pijn aan beide kanten van je hoofd? Vaak net boven je ogen? En soms ook nekpijn?
  • Ervaar je deze pijn als een drukkende pijn?
  • Heb jij regelmatig last van stress? Of ervaar je deze hoofdpijn vaak na een stressvolle periode?

... dan heb jij mogelijk last van spanningshoofdpijn. De behandeling van spanningshoofdpijn doen wij door middel van chiropractische correcties van je nek en/of middenrug. Ook triggerpointtherapie is goed voor het behandelen van spanningshoofdpijn. Daarnaast geven wij je ook advies hoe je beter om kunt gaan met stress.

 

  • Heb jij vaak last van je nek en schouders? En hoofdpijn dat uitstraalt vanaf je nek?
  • Merk je dat je hoofdpijn krijgt nadat je een bepaalde houding aanneemt? Bijvoorbeeld achter de computer zitten of naar beneden kijken, bijvoorbeeld wanneer je leest?
  • Heb jij vaak een verkeerde houding of een ongeluk gehad met de auto of fiets? 

.. dan heb jij mogelijk last van cervicogenic hoofdpijn. Dit betekent dat de oorzaak van jouw hoofdpijn in de cervicale (nek) wervelkolom zit. Of de spieren hieromheen. Wij behandelen de gewrichten in je nek waardoor de hoofdpijn kan worden verminderd. Je ervaart daarbij minder last van de spieren in je nek en schouders en de functie van de gewrichten wordt ook hersteld.

 

  • Heb jij last van een heftige hoofdpijn?
  • Waarbij je een duidelijk begin en einde hebt?
  • Duurt je pijnaanval meestal 4 uur tot 3 dagen?
  • Kun je geen licht of geluid verdragen wanneer je deze pijn hebt?

… dan heb jij mogelijk last van migraine. Als je last hebt van migraine zijn er bepaalde triggers die deze pijn kunnen veroorzaken. Dit zijn bijvoorbeeld chocolade, cafeïne of wijn. Ook hormonen kunnen migraine veroorzaken, bijvoorbeeld wanneer je veel last hebt van stress. Er ontstaat dan een overactiviteit in de hersenen. De behandeling van migraine wordt gedaan door chiropractische behandeling in combinatie met het advies van aanpassingen van je levensstijl.

Iedereen heeft wel eens hoofdpijn, het is een veelvoorkomende klacht. Maar ook een klacht die serieus genomen moet worden, zeker wanneer je regelmatig of langdurig last hebt. Neem contact op met ons als je vaak last van hoofdpijn hebben (bijv. wekelijks), als je vaker pijnstillers moet nemen vanwege je hoofdpijn, als je hoofdpijn patroon verandert of als je hoofdpijn steeds erger wordt. (https://www.chiroplus.nl/contact/

Terug naar het overzicht