Kan ik sporten na een behandeling?

De afgelopen tijd krijgen wij veel vragen of het mogelijk is om te sporten na een behandeling. Daarnaast geven we je in de deze blog nog meer tips om wel of niet te doen.

 

Kan ik sporten direct na een behandeling?

Het is beter om niet direct te gaan sporten na een behandeling. Dit omdat je lichaam tijd nodig heeft om te wennen aan de behandeling. Als je wel direct gaat sporten, dan is de kans groter dat je meer pijn krijgt of dat de behandeling minder effectief is.

Een dag na de behandeling kan je prima weer gaan sporten. Het is wel belangrijk dat je goed naar je lichaam luistert en vooral niet de grenzen teveel opzoekt.

 

Wat is wel goed direct na een behandeling?

Je moet zeker blijven sporten, maar dus niet direct na de behandeling. Na een behandeling kun je wel in beweging blijven door een lagere-impact activiteit, zoals wandelen, rustig fietsen of zwemmen. Het is belangrijk dat je vaak van houding wisselt en niet te lang zit. Als je toch moet zitten, zorg er dan voor dat je rug voldoende steun heeft.

 

Ik sport niet, waar moet ik dan op letten?

Als je niet sport, kunnen ook dagelijkse activiteiten je rug belasten. Daarom adviseren wij om op te passen met het tillen van een zware boodschappentas, met stofzuigen en met bijvoorbeeld de ramen lappen.

 

Wat kan ik nog meer doen na een behandeling?

  • Drink voldoende water
    Tijdens een behandeling zijn je spieren en gewrichten geactiveerd, wat betekent dat er afvalstoffen vrij kunnen komen (net als bij een massage). Voldoende water drinken na een behandeling zorgt ervoor dat de afvalstoffen weer worden afgevoerd. Daarnaast is het altijd belangrijk om goed te drinken, ook voor je gezondheid. Drink je te weinig water, dan kun je snel last hebben van hoofdpijn, vermoeidheid en spierkrampen.

 

  • Neem voldoende rust en slaap
    Neem elke dag de tijd voor geestelijke en lichamelijke ontspanning. Dit is belangrijk voor je herstel, en voor het onderhouden van je gezondheid. Ook draagt voldoende slaap bij aan een spoedig herstel. Probeer minstens 7 tot 8 uur per nacht te slapen. Een goed matras is belangrijk. En het is het best om op je rug of zij te liggen en je hoofd te ondersteunen. Je kussen moet niet te dik zijn, maar wel steun in je nek bieden.

Maak een afspraak!

Terug naar het overzicht