Rugpijn op vakantie: 3 tips om klachten te voorkomen

Tijdens het reizen kun je snel rugklachten oplopen. Bijvoorbeeld wanneer je lang in de auto moet zitten of als je te weinig beenruimte hebt in het vliegtuig. Hoe kun je deze klachten voorkomen en zoveel mogelijk van je vakantie genieten? We geven 3 belangrijke tips om tijdens je vakantie te zorgen dat je rugklachten kan voorkomen.

1. Let op de kleine dingen.
Let op je houding wanneer je bagage omhoog tilt. Het is belangrijk om te tillen vanuit je benen en niet vanuit je rug. Ook is het verstandig om regelmatig de auto te parkeren tijdens een lange reis, dan heb je wat beweging. In het vliegtuig voorkom je stijve spieren door even richting het toilet te lopen. Een goede rugsteun kan ook uitkomst bieden. Stel de stoel zo af dat de rug niet bol staat, over het algemeen is een hoek van 100⁰ optimaal.

2. Loop op je blote voeten: dit is heel gezond!
Op je blote voeten over het strand lopen, is goed voor je gezondheid en voor je rug. Probeer daarom voor elk uur dat je op het strand ligt, 10 tot 15 minuten te bewegen.
Beweging is erg belangrijk. Op het strand lig je vaak lang in dezelfde houding. Wanneer je bijvoorbeeld op je buik ligt, geeft dit extra belasting op je nek en de rest van de wervelkolom. Ook is het belangrijk niet te lang naar beneden te kijken wanneer je een boek leest of op je mobiel kijkt.

3. Draag slippers niet langer dan twee uur per dag.
Slippers zijn een van de slechtste soorten schoenen. De dunne zool biedt weinig ondersteuning en kan er voor zorgen dat je voeten overbelast raken of veroorzaken zelfs rugpijn. Vooral wanneer iemand lijdt aan chronische rugpijn, kan het dragen van slippers veel schade aanrichten. Daarnaast helpen algemene maatregelen ook goed om rugklachten te voorkomen: drink genoeg water en vermijd dranken met cafeïne en alcohol.

Aanhoudende rugklachten
Heb je al langer last van rugklachten? “Rugpijn, chronische vermoeidheid, spierpijnen en veel andere klachten kunnen veroorzaakt worden door minimale verschuivingen in de wervelkolom. Chiropractische behandeltechnieken kunnen ervoor zorgen dat mensen weer lekker in hun vel zitten door de structurele verschuivingen te verhelpen.”

Benieuwd of de chiropractor iets voor jou kan betekenen? Neem contact met ons op, wij helpen je graag verder!

Terug naar het overzicht