Rugpijn na sporten

Ben je al een tijdje aan het sporten? En heb je soms last van rugpijn na sporten? Je kent het gevoel van spierpijn waarschijnlijk wel. Op de raarste plekken in je lichaam kun je er last van hebben. Soms is het een licht zeurende pijn, maar soms is het zo heftig dat je niet eens normaal kunt bewegen. Wanneer is je rugpijn gewoon spierpijn, en wanneer moet je je echt zorgen maken?

 

Hoe ontstaat spierpijn?

Spierpijn kan een normale reactie zijn op sporten. Je hebt je spieren belast en daardoor ontstaan kleine beschadigingen. Deze beschadigingen zijn niet zorgwekkend en vaak herstellen je spieren weer na een paar dagen. Spierpijn krijg je vaak als je een sport of oefeningen doet die je niet gewend bent. Of als je een tijdje niet gesport hebt of een nieuwe sporter bent. Dit is een normale reactie van je lichaam en vaak na een paar dagen is het vervelende gevoel alweer weg.

 

Rugpijn na sporten: wanneer is er meer aan de hand?

  • Ontstaat je rugpijn na het sporten, maar heb je verder niks verandert qua oefening of intensiteit?
  • Is je rugpijn blijvend?
  • Straalt je rugpijn uit naar bijvoorbeeld je billen of benen?
  • Heb je zoveel last van je rug, dat je niet meer kunt sporten?
  • Heb je alleen tijdens het sporten last van rugpijn?

Heb je last van bovenstaande klachten, dan is dit geen “gewone” spierpijn, maar moet je hier iets aan doen.

Hoe kan de chiropractor je helpen bij het rugpijn na sporten?

De chiropractor is specialist in het onderzoeken en behandelen van klachten die voortkomen uit de wervelkolom en het zenuwstel. Diverse spieren in het lichaam zijn verbonden met de wervelkolom. En alle spieren in het lichaam staan in verbinding met het zenuwstelsel. Wij zorgen ervoor dat de basis van je lichaam (de wervelkolom) in balans is. Op deze manier voorkom je tijdens het sporten dat je spieren ongelijk worden belast. En zo kun je blessures voorkomen.

Maak direct een afspraak bij de chiropractor

Terug naar het overzicht