Herstellen na griep? Tips van de chiropractor!

Herstellen na griep? Zorg dat je zo snel mogelijk weer aansterkt door deze tips!

 

Maak direct een afspraak

 

Tip 1: Zorg dat je elke nacht 7 a 8 uur slaapt

Zonder slaap kun je niet, zowel lichamelijk als geestelijk. Het is belangrijk om 7 tot 8 uur per nacht te slapen. Door slaapgebrek voelt je hoofd zwaar, ben je suf, prikkelbaar, zijn je spieren vermoeid, vermindert je reactievermogen, je hebt concentratieproblemen, last van je spijsvertering en hebt het koud. Kortom: slaap heeft invloed op je gehele lichaam.

Tip 2: Zorg voor voldoende ontspanning

Te veel stress en onvoldoende rust kan je herstel in de weg staan. Dit kunnen ook de redenen zijn waarom je steeds weer de griep krijgt. We weten inmiddels dat langdurige stress een negatieve impact heeft op onze gezondheid. Als we langdurig en op een hoog niveau gestresst zijn kan ons afweersysteem minder goed zijn werk doen.

Ook ontspanning heb je regelmatig nodig. Het zorg dat je mentaal en fysiek tot rust komt. Je neemt even afstand van je dagelijkse activiteiten. Ontspanning kan in veel verschillende vormen: denk aan fietsen, wandelen, sporten, mediteren, lezen, naar de sauna gaan, muziek luisteren. Daarna voel je je weer energiek en productief.

 

Tip 3: Zorg voor gezonde voeding

Om te herstellen na griep speelt je voeding een belangrijke rol. Zorg ervoor dat je gevarieerd eet met voldoende groente, fruit en eiwit. Als je aan het herstellen bent van de griep, kan je lichaam daarnaast ook wel wat extra ondersteuning gebruiken. Daarom adviseren wij om met voedingssupplementen je vitamines aan te vullen.

  • Vitamine c helpt met het opruimen van je lichaam na griep of verkoudheid. Tegelijkertijd draagt het bij aan een betere werking van je immuunsysteem. Wij adviseren een dagelijkse inname van 500-1000 mg.
  • Vitamine d verlaagt niet alleen de kans op virale en bacteriële infecties, maar geeft ook energie, bevordert een gezonde nachtrust en gaat spier- en gewrichtspijn tegen.

Voor vitamine D is een adequate inneming vastgesteld van 10 microgram per dag voor mannen en vrouwen tot 70 jaar. Voor volwassen boven de 70 jaar is de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid 20 microgram per dag.

 

Tip 4: Neem een bezoekje aan je chiropractor

Na een paar dagen plat liggen is je lichaam vaak erg stijf geworden. Een ‘tune-up’ kun je dan wel gebruiken. Chiropractische behandelingen verbeteren niet alleen de functie en bewegelijkheid van je wervelkolom, maar die verbeteren ook de werking van het zenuwstelsel. Als je zenuwstelsel goed functioneert dan heeft dat direct invloed op jouw immuunsysteem.

 

Maak een afspraak!

Terug naar het overzicht