Chiropractor ervaringen: het verhaal van Huub Rohof

“Vier jaar geleden was ik betrokken bij een ongeval. Ik werd op de fiets aangereden door een auto. Met een gebroken neus en een hersenschudding ging ik naar het ziekenhuis. Na een nachtje daar slapen en een paar hechtingen, mocht ik weer naar huis.

De huisarts zei dat ik rust moest houden en moest kijken hoe het voelde. De eerste dagen voelde ik me natuurlijk beroerd en flink gekneusd. Daarbij had ik hoofdpijn, maar dat kwam door de hersenschudding.

Twee weken later dacht ik dat ik me weer goed genoeg voelde om voorzichtig weer aan het werk te gaan. De meeste klachten werden minder, dus waarom niet? Wel ben ik gelijk begonnen met fysiotherapie om mijn nekklachten te behandelen. Maar de hoofdpijn bleef aanhouden, vooral wanneer ik mij moest concentreren of inspannen.

Geen vooruitgang
Dit duurde een paar maanden, totdat ik vond dat er geen vooruitgang in zat. Op advies van mijn huisarts ging ik een intensief traject in bij een zorgkliniek in Amersfoort. Daarvoor moest ik mij wel drie dagen per week ziek melden, anders zou mijn werk het herstel in de weg staan. Na een maand of vier was ik hoofdpijnvrij! Probleem opgelost, dacht ik.

Ervaring met chiropractor
Helaas, na twee maanden kwam de hoofdpijn dagelijks terug. Ik was in het verleden al eerder bij een chiropractor geweest voor een ander probleem, waar ik toen goed voor behandeld ben. Daarom kwam ik een jaar geleden bij Cor met mijn inmiddels chronische problemen. Hij stelde voor om eerst foto’s te laten maken en op basis daarvan de behandeling te starten. Cor had vanaf het begin vertrouwen dat de hoofdpijn te verhelpen was. De symptomen wezen naar een whiplash.

Na de eerste weken waarin ik intensief werd behandeld, begonnen er dagen te komen dat ik geen hoofdpijn meer had. Dat gaf de burger moed en nieuwe energie! Elke dag hoofdpijn is namelijk doodvermoeiend. Week na week werd de situatie beter, met af en toe een lichte terugval.

Nekbehandeling en sterke vermindering klachten
We zijn nu ruim een jaar na de eerste behandeling en ik kom de maand doorgaans zonder hoofdpijn door. Cor heeft een manier gevonden om mijn nek te behandelen en de klachten te verhelpen. Daarnaast word je jezelf tijdens zo’n jaar ook heel bewust van je houding en gedrag, dus neem je zelf ook maatregelen om hoofdpijn te voorkomen, Het blijft immers een kwetsbare plek. Ik ben Cor zeer dankbaar voor de zorgvuldig behandeling en het resultaat!”

Terug naar het overzicht