Chiropractor voor baby’s, kinderen en tieners

Klaagt jouw kind vaak over hoofdpijn of pijn in de nek of rug? Er zijn steeds meer baby’s, kinderen of tieners die hier last van hebben. Maar wanneer ga je met je baby of kind naar de chiropractor? En met welke klachten kun je bij de chiropractor terecht? Het antwoord op al jouw vragen vind je hier!

 

Maak direct een afspraak

 

Mijn kind klaagt regelmatig over hoofdpijn, rugpijn en nekpijn. Wat kan dit zijn? 

De kans is groot dat je kind een probleem heeft in de wervelkolom. Het is goed om met je kind langs te komen, dan kunnen wij kijken waar het probleem precies zit.

Zijn chiropractie behandelingen voor baby’s en kinderen veilig?

Ja, een behandeling is geheel veilig. Je hoeft niet bang te zijn dat jouw kind heel veel pijn gaat krijgen. Voor baby’s hanteren wij een aangepaste behandeltechniek, die zeer zacht is.

 

Vanaf welke leeftijd kan mijn kind behandeld worden?

We behandelen kinderen van alle leeftijden. Baby’s kunnen kort na de bevalling gelijk al nagekeken worden en eventueel behandeld.

 

Moet mijn baby regelmatig voor een behandeling terugkomen?

Als er een probleem in de wervelkolom aanwezig is dan zijn er vaak een aantal behandelingen nodig om dit te corrigeren. Gelukkig reageren kinderen over het algemeen sneller op de behandelingen dan volwassenen. En om problemen te voorkomen, adviseren wij iedere drie maanden een controle van de wervelkolom.

 

Welke behandeltechnieken worden er ingezet?

Als het nodig is gebruiken we druktechnieken om de problemen in de wervelkolom te corrigeren en daardoor kan het zenuwstelsel beter functioneren. Uiteraard kijken we altijd hoe we jouw kind het veiligst kunnen helpen.

 

Waarom is het nodig dat ik mijn kind nu al naar een chiropractor stuur?

Hoe eerder een behandeling wordt gestart, hoe minder kans er is op op problemen in de toekomst. Kinderen en tieners zijn daarnaast volop in de groei, daarom is het belangrijk dat de wervelkolom en het zenuwstel optimaal functioneren.

 

Bij welke problemen kan chiropractie helpen?

  • Groeipijn
  • Scoliose
  • Slechte houding
  • Slecht slapen
  • Kinderen die snel geïrriteerd zijn

 

Hoe ontstaan de problemen bij baby’s en kinderen?

Het kan zijn dat een baby problemen oploopt bij de geboorte. Tijdens de gang door het geboortekanaal komt er veel druk op het hoofd en dus ook op de kleine wervelkolom. Bij kinderen kunnen de problemen ontstaan door een verkeerde houding, wanneer ze bijvoorbeeld veel naar een tablet of telefoon kijken. Maar ook studeren of het dragen van zware schooltassen kan de problemen veroorzaken. Daarnaast kunnen er tijdens sport of spel ook blessures op worden gedaan waarbij een chiropractische behandeling een uitkomst kan zijn.

 

Hoe kan de chiropractor mijn kind helpen?

We onderzoeken jouw kind eerst door te kijken waar de klachten vandaan komen. Als we het probleem hebben ontdekt, dan starten we met de behandeling. De behandelmethodes die we inzetten passen we aan op de leeftijd van jouw kind.

Kom langs samen met je kind 

Terug naar het overzicht