Wat doet een chiropractor?

Wat doet een chiropractor precies? Chiropractor Vanessa vertelt je in dit blog wat chiropractie precies inhoudt en welke klachten je met chiropractie kan verhelpen. Ook krijg je een kijkje in de werkdag van een chiropractor.

 

Lees hier meer over de werkwijze van ChiroPlus

 

Wat doet een chiropractor?

Tijdens het intakegesprek wordt het hele lichaam onderzocht. Zit er een blokkade in de wervelkolom? Zit er een stoornis bij een bepaald gewricht? En welk effect heeft de blokkade op het zenuwstelsel?

Wanneer naar chiropractor?

Met elke leeftijd kun je een bezoek nemen aan de chiropractor. Een chiropractor kan je helpen wanneer je last hebt van hoofd-, nek- of rugklachten. Maar ook als bijvoorbeeld je baby veel huilt of een voorkeurshouding heeft. Ook dan kan de chiropractor helpen!

Hoe ziet een werkdag eruit van een chiropractor?

Een dag als chiropractor is heel gevarieerd. Vanessa begint haar dag bijvoorbeeld met een intakegesprek van een nieuwe patiënt. Hier onderzoekt ze eerst waar de oorzaak van de klachten zit. Dit onderzoek bestaat uit orthopedische, neurologische en chiropractische testen. In sommige gevallen worden er ook röntgenfoto’s gemaakt om de structuur van de wervelkolom beter in kaart te brengen. Vervolgens stelt Vanessa een behandelplan op om structurele problemen in de wervelkolom op te lossen. Per klacht verschilt het aantal behandelingen, maar meestal voelt de patiënt na 1 a 2 behandelingen al verschil.

Wat is het leukste aan het vak chiropractie?

Vanessa: “Het leukste aan het vak vind ik het contact met mensen. Elke patiënt is een nieuwe uitdaging, omdat iedereen een ander lichaam heeft. Het achterhalen van de oorzaak en het opstellen van een behandelplan wat werkt geeft energie. Het is bijzonder om door chiropractie mensen beter te laten functioneren en dat ze weer pijnvrij kunnen genieten van de kleine dingen.”

Hoe word je een chiropractor?

Vanessa heeft in haar jeugd een positieve ervaring gehad met chiropractie. Op jonge leeftijd had ze al last van zware hoofdpijn. Haar klachten zijn volledig verdwenen dankzij chiropractie. Haar keuze voor het vak is hier ontstaan. Ze heeft in Amerika gestudeerd. De studie chiropractie is een universitaire opleiding die op dit moment alleen in het buitenland gevolgd kan worden. Vanessa woont nu bijna 6 jaar in Nederland.

Het advies van Vanessa

“Chiropractie helpt mensen van blokkades of stoornissen af. Mijn advies is altijd voldoende te bewegen, want daarmee houd je het lichaam soepel en voorkom je blokkades.” Vanessa vertelt verder dat bewegen niet altijd betekent dat er intensief gesport moet worden. “Een rondje lopen in je eigen buurt of een paar keer de fiets pakken in plaats van de auto is ook bewegen! Veel zitten is slecht voor je rug. Als je een zittend beroep hebt, zorg er dan voor dat je af en toe even een rondje loopt.”

 

Benieuwd wat een chiropractor doet voor jou klachten?

Kom langs in onze praktijk

Terug naar het overzicht