Torque Release Technique

Wat zijn dat voor rare schoenen? Waar is de andere helft gebleven? U heeft ze vast wel eens zien staan in de behandelkamer, wellicht heeft u ze zelfs aan gehad tijdens uw bezoek aan ChiroPlus. De chiropractor zou in de meeste gevallen ook uw eigen schoenen kunnen gebruiken maar deze aangepaste schoenen zijn nooit buiten gedragen en daarom een heel stuk hygiënischer in het gebruik.

 

Torque Release Technique

De doormidden gesneden heren schoenen worden gebruikt bij het toepassen van een specifieke chiropractische techniek.  Deze techniek, Torque Release Technique (TRT), is een specifieke manier van analyseren waarbij veranderingen in beenlengte worden geobserveerd door de chiropractor. Soms zijn de veranderingen van beenlengte zo klein als een paar millimeter. Het is daarom gemakkelijker voor de chiropractor om verschillen te zien als de patiënt een nieuwe, niet versleten, hak draagt. De schoenen zijn open aan de voorkant zodat een ‘one-size-fits-all’ ontstaat.

 

Beenlengte verschillen

Beenlengte verschillen kunnen optreden door een bepaalde houding, bijv. een verschil in heuphoogte, maar ook tijdelijk – bijvoorbeeld wanneer u het hoofd draait als u op de behandel tafel ligt. Dat kan dan een indicatie zijn dat er dysfunctie bestaat in de cervicale wervelkolom. Zo zijn er tal van testen die gedaan kunnen worden waarbij de been lengte, en een mogelijke verandering daarvan, de chiropractor helpen bij het bepalen wat er die dag behandelt dient te worden. Soms is dat waar iemand direct pijn ervaart maar ook kan het zo zijn dat juist een compensatie veel pijn doet en de werkelijke oorzaak, zich in een ander gebied bevindt. Daarom worden testen (zoals de beenlengte test), palpatie (het direct voelen) en de symptomen van de patiënt allemaal meegenomen in de analyse van de chiropractor.

Door een zorgvuldig onderzoek, waarbij de juiste informatie mee wordt genomen, is het mogelijk om doelgerichter te werken en de problemen bij de oorzaak aan te pakken.

Kom erachter hoe wij je kunnen helpen met behulp van deze speciale schoen.

Maak een afspraak!

Terug naar het overzicht